15/11/2017 | elperiodic.com

La Mancomunitat de les Valls ha iniciat ja la campanya de comunicació i sensibilització d’un nou servei: la recollida selectiva de matèria orgànica. Este projecte s’implantarà en els cinc municipis que componen esta Mancomunitat: Benevites, Benifairó de les Valls, Faura, Quart de les Valls i Quartell en el mes de desembre. Amb ell, tots els veïns i veïnes dipositaran les restes de menjar en els contenidors marrons que s’instal·laran a desembre, amb l’objectiu de poder tractar-los separadament. És una de les mostres clares del que ha de ser l’economia circular en l’àmbit local.

El lema de la campanya Cultiva sostenibilitat: recicla la matèria orgànica està més viu que mai, ja que es redueix la quantitat de residus que acaben en l’abocador al mateix temps que es desenvolupa un pla més sostenible. Esta actuació és una clara aposta per la protecció del patrimoni ambiental i el compromís amb el medi ambient present i futur.

La Mancomunitat ha iniciat ja una sèrie de xarrades informatives i accions de carrer en els seus municipis per a explicar el projecte, amb l’objectiu que tota la ciutadania conega de primera mà quina es considera matèria orgànica i com separar estos residus correctament. També hi haurà visites porta a porta als establiments del comerç local i els educadors ambientals incidiran en la importància d’este projecte mediambiental, ja que explicaran el recorregut des que es dipositen les restes en el contenidor marró fins que arriben a la planta, així com el seu posterior tractament.

Els municipis dels Valls estan fent un important esforç a desenvolupar este programa que repercutirà en el benefici del Medi Ambient. Este servei, que inclou la comunicació, sensibilització i conscienciació ciutadana, servirà perquè la ciutadania entenga la importància de la recollida selectiva de matèria orgànica.